Müzik Dünyasının Lidersiz Topluluğu  The Bad Plus  3 Kasım’da CRR’de!

Abone Ol 

Caz dünyasının sıra dışı, dinamik ve “lidersiz” topluluklarından The Bad Plus, kariyerlerinin 20. yılında İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor. 

Müzik Dünyasının Lidersiz Topluluğu  The Bad Plus  3 Kasım’da CRR’de!
Yazar : Tarih : Okunma : 25 views Yorum Yap

Müzik Dünyasının Lidersiz Topluluğu The Bad Plus 3 Kasım’da CRR’de!

 

Caz dünyasının sıra dışı, dinamik ve “lidersiz” topluluklarından The Bad Plus, kariyerlerinin 20. yılında İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor. 

The Bad Plus, modern avangart cazın, rock ve pop etkileriyle birleştiği muhteşem bir performansla 3 Kasım akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nunda konser verecek. Grup albümlerindeki orijinal kompozisyonların yanı sıra Nirvana, ABBA, The Bee Gees, Pink Floyd, David Bowie, Blondie, Black Sabbath, Yes, The Flaming Lips gibi grupların klasik parçalarına getirdikleri caz yorumlarıyla müzik dünyasında büyük beğeni topluyor.

 

1990 yılında Ethan Iverson, Reid Anderson ve David King ile tohumları atılan The Bad Plus, ilk albümü “Motel” ile 2000 yılında müzik dünyasına merhaba dedi. Grubun kariyeri boyunca 13 albüm yayımlamasının yanı sıra, ünlü sanatçıların parçalarına getirdikleri eşsiz caz yorumlarıyla da adından sıkça söz ettirdi. “Never Stop II” ile geçtiğimiz sene müzikseverlerle buluşan grup, Edition Records’tan çıkardığı kendi isimlerini verdikleri son albümleriyle yeniden gündemde.

 

“Grup içerisinde bir lider yok, sadece müzik var!”

 

The Bad Plus, kurucu üyeleri Reid Anderson (kontrbas) ve Dave King (davul) ile birlikte yeni üyeleri, sıradışı gitarist Ben Moder ve David Bowie’nin ekibinden tanınan Chris Speed (tenor saksafon, klarnet) ile dinleyicilerini etkilemeye hazırlanıyor. Bu yeni oluşum, grup için hem bir yeniden doğuşu temsil ediyor hem de müzikal yörüngelerini daha da zenginleştiriyor.

 

Lidersiz bir grup olarak tanınan The Bad Plus, “Grup içerisinde bir lider yok, sadece müzik var” felsefesiyle hareket ediyor. Bu derinlikli ilişki, grubun müziğine yaşanmışlıklardan beslenen bir kalite ve samimiyet katıyor.

 

The Bad Plus’ın enerjisi ve tutkusuyla dolu konserin biletleri CRR Konser Salonu gişesinde ve Biletix’te satışa sunuldu.

Benzer Haberler  Başkan Sandıkçı: "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla Canik'e ömürlük eserler kazandırmaya devam edeceğiz"

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi

İlk yorumu siz yazın