Uçurtmalar Kardeşliğe Yükseldi

Abone Ol 

Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen Uçurtma Şenliği bu yıl Hatay’da gerçekleşti. Depremzedelere yönelik yapılan şenlik ile acılar bir nebze olsa da unutuldu.

Uçurtmalar Kardeşliğe Yükseldi
Yazar : Tarih : Okunma : 8 views Yorum Yap

Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen Uçurtma Şenliği bu yıl Hatay’da gerçekleşti. Depremzedelere yönelik yapılan şenlik ile acılar bir nebze olsa da unutuldu.

Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uçurtma Şenliği bu yıl Hatay’ın Samandağ ilçesinde gerçekleşti. 6 Şubat’ta meydana gelen, 11 ili etkileyen, birçok can ve mal kaybına neden olan ve tüm Türkiye’yi yasa boğan depremin yaralarını sarmak adına yapılan organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.

Tüm gün etkinlik

İhtiyaç Haritası ve Defne Samandağ Gönüllüleri’nin de desteğiyle düzenlenen Menderes Belediyesi Uçurtma Şenliği gün boyu keyifli anlara sahne oldu. Kuşalan mevkiinde ki etkinlikte ücretsiz olarak dağıtılan binlerce Türk Bayraklı uçurtma gökyüzünü kapladı. Uçurtmanın yanı sıra çocuklara çanta dağıtılıp kek, meyve suyu, lolipop gibi birçok yiyecek-içecek ikramlarında bulunulurken yüz boyaması, sosis balon gibi çeşitli aktiviteler de gerçekleştirildi.

Başkan V. Özkan Deprem Bölgesinde

Menderes Belediyesi Başkan V. Erkan Özkan ve belediye meclis üyeleri de Hatay’a gelerek hem şenliğe katılım sağladı hem de depremzede vatandaşlarla buluşup istek ve taleplerini dinlediler.

Mandi ve Mandila çok sevildi

Gümüldür Mandalina Festivali’nin maskotları Mandi ve Mandila da depremzede çocuklarla birlikte olmak için şenliğe katıldı. Çocuklar Mandi ve Mandila’ya büyük ilgi gösterdi.

Çocukların yüzü gülsün

Bugüne kadar deprem bölgesinden ve depremzedelerden desteklerini esirgemediklerini ifade eden Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, ‘’ Hatay’da çok güzel bir gün yaşadık. Belediyemizin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Uçurtma Şenliği’ni yaşadığımız büyük deprem nedeniyle deprem bölgesinde düzenledik. Bugün uçurtmalar Hatay Samandağı’nda kardeşliğe yükseldi. Yaptığımız şenlikle çocuklarımız hayallerini ve coşkularını gökyüzüne taşıdı. Gün boyu süren etkinliğimizde çocuklarımızın mutluluğunu görmek, onların yaşadığı acıyı bir süreliğine de olsa unutturmak bizleri de mutlu etti. Çocuklar her şeyimiz. Hem onlar için hem de depremde mağdur olmuş vatandaşlarımız için Menderes Belediyesi olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Şenliğimizin hayata geçmesinde bize destek olan İhtiyaç Haritası ve Defne Samandağ Gönüllüleri’ne de tüm Menderesli hemşehrilerim adına teşekkür ederim‘’ dedi.

Benzer Haberler  Kemer'de Temizlik Çalışmaları

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi