Samsun’daki Yönetmelik Mağduru 6 Plastik Cerrah Artık Ameliyat Yapabiliyor

Abone Ol 

Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) seslerini duyurduğu plastik cerrahlar için Sağlık Bakanlığı 26.05.2023 tarihli komisyonda bir karar verdi.

Samsun’daki Yönetmelik Mağduru 6 Plastik Cerrah Artık Ameliyat Yapabiliyor
Yazar : Tarih : Okunma : 11 views Yorum Yap

Samsun’da yaklaşık 3 aydır ameliyat yapamayan 6 plastik cerrah artık ameliyat yapabiliyor. Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın da (BSHA) seslerini duyurduğu plastik cerrahlar için Sağlık Bakanlığı 26.05.2023 tarihli komisyonda bir karar verdi. Samsun’da ameliyat yapamayan 6 hekimin sorunun çözümüne yönelik Sağlık Bakanlığına ilettikleri dilekçede sorunun çözümü için bir formül sundu ve formül onaylandı. Samsun’daki sorun böylece çözüldü. Çarşamba günü komisyon kararının tebliğ edildiği 6 hekim ameliyatlara başladı. Sırada diğer illerde ameliyat yapamayan hekimlerin sorunlarının çözümü var. 6 hekimden 1’i olan Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Lütfi Eroğlu, 30 yıldır görevli olduğu il olan Samsun’da ameliyat yapamadığı için yurt dışında çalışma kararı almış, ‘Samsun’daki Serüvenim Bitiyor” diyerek üzüntüsünü BSHA’ya anlatmıştı. Eroğlu’nun hastaları da hekimlerinin yurt dışında çalışma kararı karşısında üzülmüşlerdi. Muayenehaneler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halit Urgan, 3 aydır yaşanan krizin nasıl çözüldüğü ile ilgili BSHA’ya bilgi verdi. Samsunlu hekimlerin başlattığı mücadele başarıyla sonuçlandı, buldukları formulün diğer illerde ameliyat yapamayan hekimlere de uygulanması bekleniyor. 

Ameliyatlara Başladılar
Muayenehaneler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halit Urgan, neredeyse 80 gündür ameliyat yapamamalarına ilişkin yaşanan sorunun çözümü hakkında konuştu. Urgan, “Samsun’da 6 serbest hekim, plastik cerrah olarak yaklaşık 3 aydır ameliyat yapamıyorduk. Sağlık Bakanlığı sesimizi duydu. Konuyla ilgili bir toplantı yapıldığı ve yaşadığımız sorunun konu edinildiği bilgisini aldık. Bizlere Samsun İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla haber gönderildi. Yönetmelik düzenlemelerine rağmen hala ameliyat yapamadığımıza ilişkin dilekleçe vermemiz talebinde bulunuldu. 6 plastik cerrah dilekçelerimizi yazdık, dilekçelerimiz komisyon tarafından değerlendirildi. Samsun’da plastik cerrahi kadrosu bulunan hastaneler olmasına rağmen kartelleşme olması nedeniyle ameliyat yapamıyorduk. Komisyona sunduğumuz dilekçelerimizde yerel özel hastaneler içerisinde ruhsatında kadro olmayıp faaliyet belgesinde kadro olan hastanelerde ameliyat yapma talebimizi belirttik. Komisyon buna onay verdi ve 6 plastik cerrah olarak şu anda 3 yerel özel hastaneden istediğimiz ikisinde ameliyat yapabiliyoruz” dedi. 

Benzer Haberler  Prematüre bebek bakımının yolları 

Sıra Diğer Şehirlerde 
Samsun’daki hekimler için sorun çözüldü anacak farklı illerde; Aydın, Uşak, Erzurum, Amasya, Rize, Alanya gibi şehirlerde de  de özellikle plastik cerrahlar başta olmak üzere farklı branşlarda da ameliyat yapılamaması sorunu yaşanıyor.

Op. Dr. Halit Urgan, “Samsun’un sorunu çözüldü ama birçok şehirde benzeri bir sorun var. Ve bütün arkadaşlarımızın dilekçe vermesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın bu sorun olan şehirlerden gelen dilekçeleri değerlendirip, uygun görürse sorunu çözeceği kanaatindeyiz. Bizim sorunumuz çözüldü ama benzeri sorun yaşayan birçok il ve pek çok hekim var. Sağlık Bakanlığı’nın sorun olan şehirlerde kendisinin sorunu çözmesi bekleniyor. Serbest hekimlerin ameliyat yapabilecekleri özel hastane alternatiflerini artırarak yapılabilir.

Tıpkı 7 Ocak’tan önce olduğu gibi faaliyet belgesi üzerinden geçici branş bulunduran hastanelerde ameliyat yapılmasının önünün açılması gerekmektedir” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi

İlk yorumu siz yazın