Özel Hastanede Anjiyo Sonrası Ölüme Çifte Soruşturma ! (Özel Haber)

Abone Ol 

İzmir’de zincir hastanelerine bağlı bir özel hastanede kalp anjiyosu ardından gerçekleşen şüpheli ölüm soruşturmasında yeni gelişme.

Özel Hastanede Anjiyo Sonrası Ölüme Çifte Soruşturma ! (Özel Haber)
Yazar : Tarih : Okunma : 8 views Yorum Yap

Anjiyodan Ölüme Çifte Soruşturma…İzmir’de zincir hastanelerine bağlı bir özel hastanede kalp anjiyosu ardından gerçekleşen şüpheli ölüm soruşturmasında yeni gelişme. Sağlık Bakanlığı tarafından açılan soruşturmanın ardından Türk Tabipler Birliği de soruşturma açıldı. 

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca imzalı raporunda Hastane Mesul Müdürü Dr. M.U.Ü., Nöroloji Uzmanı Doç.Dr.Y.A., ve Radyoloji Uzmanı H.B. hakkında ön inceleme yapılmasına, dosyanın ‘Mesleki Sorumluluk Kuruluna’ iletilmesine karar verdi. 

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Raporu : “Hastaya Hızlı Müdahale Edilmedi, Hastanede Organizasyon Bozukluğu Var” 

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu raporunda, “Genel olarak hastanenin organizasyon bozukluğundan kaynaklanan eksiklikler neticesinde hastaya tanı koyma sürecinin uzaması, hızlı bir şekilde müdahale edilmemesine sebebiyet verildiği, bu durumun tedavi sürecinin olumsuz yönde etkilediği ve sürecinin hastanın ölümüne sebebiyet verdiği sonucuna ulaşıldığından, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık sebebiyle Özel …International İzmir Hastanesinde Görev yapan Mesul Müdür Dr. M.U.Ü., Nöroloji Uzmanı Doç.Dr.Y.A., ve Radyoloji Uzmanı H.B. hakkında 3359 sayılı kanunun ek 18’nci maddesine istinaden ön inceleme yaptırılmasına teminen raporun bir örneğinin Sağlık Bakanlığı ‘Mesleki Sorumluluk Kuruluna’ iletilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. 

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Ne Dedi ? 

Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, İzmir Medicana Hastanesi’nde yaşanan olayla ilgili Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) yaptığı açıklamada, dosyanın Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu’na iletileceğini kurulun ‘tıbbi hata vardır’ kararı vermesi durumunda davalıların rücu davaları açmaya hak kazanacağını bildirdi. 

Anjiyodan Sonra Ölüm ! Ne Yaşanmıştı ! 

24 Haziran’da Medicana İzmir hastanesinde tetkik için yapılan anjiyo sonrası fenalaşan Abidin Karataş’ın 1 gün sonra beyin ölümü gerçekleşmişti. Anjiyo işlemi sonrası şiddetli baş ağrısı ve kusma şikayeti yaşayan hastaya doğru tetkik ve müdahalenin yapılmadığını belirten Karataş’ın kızı ve avukatı Gülşah Karataş hastane ve doktorlardan şikayetçi olmuş, savcılık da “şüpheli ölüm” gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

Benzer Haberler  Yenilenebilir ve temiz enerjinin başkenti İzmir'de iki fuar birden Soyer: İzmir'de yaşamı birleşe birleşe dönüştürüyoruz

Karataş’ın Avukat Kızı Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na Anlattı 

Hastanenin Savunması Tam, Etkin ve Eksiksiz Hizmet

“Hastamızın tedavi sürecinde tüm çağdaş tıbbi ve deontolojik kurallar uygulanmış olup, tam, etkin ve eksiksiz hizmet verilmiştir. İddiaların hiçbir mesnedi bulunmamaktadır. Hastamızın vefatı sonrasında konu savcılığa intikal etmiş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılık makamınca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma neticesi kamuoyu ile tüm açıklığı ile paylaşılacaktır. Önemle belirtmek isteriz ki; 30 yılı aşan süredir, hastalarına güvenle sağlık hizmeti sunan Medicana Sağlık Grubu, bundan sonra da tüm hasta ve hasta yakınlarının sağlık sorunlarında yanında olacak ve destek olmaya devam edecektir. Bu olay özelinde de İddiaların aksine ilgili tüm hekimlerimiz görevlerinin başında olup, İddiaların tamamı mesnetsizdir. Kamuoyuna saygılarımızla” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi

İlk yorumu siz yazın