Nâzım Hikmet Harbiye Açıkhava’da

Abone Ol 

İBB, Dünya Şairi Nâzım Hikmet’i uzun yıllar unutulmayacak bir buluşmayla anacak. Edebiyat, sinema, tiyatro ve müzik dünyasından birçok sanatçı, ustanın unutulmaz dizeleri ve bestelenmiş şarkıları seslendirecek.

Nâzım Hikmet Harbiye Açıkhava’da
Yazar : Tarih : Okunma : 11 views Yorum Yap

İBB, Dünya Şairi Nâzım Hikmet’i uzun yıllar unutulmayacak bir buluşmayla anacak. Edebiyat, sinema, tiyatro ve müzik dünyasından birçok sanatçı, ustanın unutulmaz dizeleri ve bestelenmiş şarkıları seslendirecek. İstanbul’un sembol sahnesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek buluşmaya İstanbullular ücretsiz tanıklık edebilecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, “Demokrasi Yüzyılı” etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Yüzyılın Yüzleri” adlı seriye bir yenisini daha ekliyor. Dünyanın en önemli şairlerinden Nâzım Hikmet, yıldızlar geçidiyle anılıyor. 3 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.00’de gerçekleşecek gecede Ferhat Livaneli orkestrası, Yiğit Sertdemir rejisiyle Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnede olacak. Anlatımını Yetkin Dikinciler’in, dekorunu Barış Dinçel’in üstlendiği “Şiir ve Şarkılarla Nâzım” anma gecesine İstanbullular, 31 Mayıs saat 11.00’den itibaren İstanbul Senin uygulamasından kayıt olarak ücretsiz katılabilecek. 

İBB Kültür’ün hazırladığı gecede, Nâzım’ın unutulmaz dizeleri ve bestelenmiş şarkıları İstanbullularla buluşacak. ‘Şiir ve Şarkılarla Nazım’ anma gecesinde; Ahmet Mümtaz Taylan, Ali Sürmeli, Bahtiyar Engin, Berkay Ateş, Bülent Emrah Parlak, Can Gox, Deniz Barut, Erkan Can, Erkan Oğur, Fuat Saka, Grup Gündoğarken, Hakan Meriçliler, İlhan Şeşen, Güven Kıraç, Halil Ergün, Hüsnü Arkan, İlkay Akkaya, İsmail Hakkı Demircioğlu Mehmet Erdem, Melihat Gülses, Nükhet Duru, Selçuk Yöntem, Şenay Gürler, Tilbe Saran, Yiğit Özşener ve Zuhal Olcay sahne alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Haberler  İhtiyaç Sahibi Çiftlere Evlilik Desteği
edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi

İlk yorumu siz yazın