Mobilet’te Bu Ay: Mayıs Etkinlikleri

Abone Ol 

Sosyal keşif, planlama ve paylaşım platformu Mobilet, Türkiye’nin pek çok ilinde katılımcıları kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle buluşturmayı sürdürüyor.

Mobilet’te Bu Ay: Mayıs Etkinlikleri
Yazar : Tarih : Okunma : 5 views Yorum Yap

Sosyal keşif, planlama ve paylaşım platformu Mobilet, Türkiyenin pek çok ilinde katılımcıları kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle buluşturmayı sürdürüyor. Mobilette Yerin Hazır!” mottosu ve yenilenen yüzüyle kullanıcılarının sosyal yaşamlarına açılan kapı olmaya devam eden Mobilet; Mayıs ayı boyunca Ankara, Bartın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Giresun, Isparta, İzmir, Ordu, Samsun ve Zonguldakta gerçekleşecek pek çok farklı etkinliği katılımcılarla buluşturuyor.

Kolay ve hızlı bilet satın almanın yanı sıra kullanıcıların tüm keşif, sosyal etkileşim ve paylaşım deneyimini tek bir platform üzerinden yaşayabilmelerine olanak vererek yalnızca bilet satın alma değil bir sosyal paylaşım platformu da olan Mobilet’te nisan ayında da yeriniz hazır! Yenilenen yüzü ve “Mobilet’te Yerin Hazır!” mottosuyla kullanıcılarını kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle buluşturmayı sürdüren Mobilet’in Ankara, Bartın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Giresun, Isparta, İzmir, Ordu, Samsun ve Zonguldak’ta öne çıkan etkinliklerinden bazıları şu şekilde;

Ankara’da müzik, dans ve tiyatro dolu akşamlar

Tiyatro Martı yine kadın gözünden baktığı bir oyunla ilişkilere ve kadının hayattaki rolüne dair sorular soruyor. İzleyicilerin bir kadının aşkla, dansla, müzikle dönüşümüne tanık olacakları “En Güzel Parçam”, artık her şeyin daha hızlı olduğu ve tüketildiği, ilişkilerin robotlarla, yapay zekalarla nadiren insanlarla yaşandığı gelecekte geçmektedir. Zeynep Özyağcılar’ın kaleme aldığı ve tek kişilik performansıyla sahnede yer aldığı oyunun yönetmen koltuğunda ise son dönemin dikkat çeken tiyatro yönetmenlerinden Kayhan Berkin oturuyor. İzleyicilerine “Bir kadının “tam” olması için çocuk sahibi mi olması gerek? Sevmek gerektiği zaman gitmeyi bilmek mi demek? Yoksa sahip çıkmak mı?” gibi sorular sorduran “En Güzel Parçam” 10 Mayıs Çarşamba akşamı Tatbikat Sahnesi’nde Ankaralı tiyatro severlerle buluşacak. 

Sığınakta tek başına bir kadın. Kafasında soru işaretleri ve yaklaşmakta olan bir fırtına. Olmak ya da olmamak veya gitmek ya da gidememek. Az sonra varacak olan bir şeylerin varlığından haberdar olduğumuz o anda gelen hesaplaşma hissi. Amerika Birleşik Devletleri’nde oyunları en çok sahnelenen yazarların başında gelen Lauren Gunderson’un 2018 yılında kaleme aldığı Doğal Afet, bizi klasik bir anlatımdan uzaklaştırarak kalp ritmini andıran inişli çıkışlı bir hikayeye sürüklüyor. Ahmet İlker Ergin yönetimi, tek kişilik bir metin olmasına karşın seçilen anlatım tarzından ötürü kalabalık bir kadro seyrediyormuş hissi uyandırıyor. Nilperi Şahinkaya’nın dinamik oyunculuğuyla tempolu bir koşuya dönüşen Doğal Afet, 19 Mayıs Cuma günü Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi’nde Ankaralı tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Benzer Haberler  Anapalı: Osmanlı'da ilk darbe Fatih'e yapılmıştır

 

Dünyaca ünlü üç gitarist Manuel González, Xavier Coll ve Luis Robisco; İspanya’nın en heyecan verici flamenko dansçı çifti Carolina Morgado ve Jose Manuel Alvarez ile “Barcelona Guitar Trio & Dance” gösterisiyle Ankara’ya konuk oluyor. Manuel de Falla, Federico García Lorca, Chick Corea ve Paco de Lucía gibi bestecilerin eserlerini içeren ve dünyanın dört bir yanından binlerce insan tarafından alkışlanan Barcelona Guitar Trio & Dance, Kınay Entertainment organizasyonu ile 25 Mayıs Perşembe akşamı MEB Şura Salonu’nda seyircilerle buluşuyor. 

            
 Kadrosunda Pelin Karahan, Çağdaş Onur Öztürk, Murat Akkoyunlu, Tuna Kırlı, Yasemin Baştan, Barış Yıldız, Korhan Herduran, Adem Türker gibi ünlü oyuncuları barındıran “Şaşırt Beni”; kötülerle onlar gibi olmadan mücadele edilemeyeceğine karar verip karanlık tarafa geçmek isteyen birinin, olmadığı biri gibi davranmaya mecbur kalmasını ve kendini içinde bulduğu türlü komik durumları seyirciyle paylaşıyor. Ünlü yönetmen Selçuk Aydemir tarafından hem kaleme alınan hem de yönetilen ”Şaşırt Beni” KerkiSolfej ve MMT ortaklığı ile 27 Mayıs Cumartesi akşamı Meb Şura Salonu’nda Ankaralı tiyatro severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

 

Mahşer-i Cümbüş ile kahkaha tufanına hazır olun

2001 yılı mayıs ayında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kurulan bugüne kadar 2000’in üzerinde “Tiyatro Sporu”, 300’ün üzerinde “Beyin Fırtınası” gösterisi yapan Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro’nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, tiyatro sporu deneyimini mayıs ayında İzmir’de izleyicisiyle buluşturmaya hazırlanıyor. 29 Mayıs Pazartesi akşamı İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan ekip, gösterim gelirlerini ise Afet Platformu’nda yer alan Sivil Toplum Kuruluşları ile paylaşacak. 

 

Mahşer-i Cümbüş gece gösterimleri, tiyatro sporu deneyimini “Mahşer-i Cümbüş Gece +18”ile farklı bir boyuta taşıyor. 17 Mayıs Çarşamba akşamı 6:45 KK/Çanakkale, 30 Mayıs Salı akşamı Holly Stone Performance Hall Denizli ve 31 Mayıs Çarşamba Holly Stone Performance Hall Isparta’da tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan ekip, gösterim gelirlerini ise Afet Platformu’nda yer alan Sivil Toplum Kuruluşları ile paylaşacak. 

Benzer Haberler  Yıldız Tilbe'den Harbiye'de Unutulmaz Konser

 

Bursa’da unutulmayacak bir caz akşamı

Türkiye’de caz müzik sanatçısı olarak akla ilk gelen isimlerden olan Fatih Erkoç, Bursalı caz severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Babası değerli ud sanatçılarımızdan Hasan Erkoç’un üç yaşında kendisine bir keman hediye etmesiyle ilk defa enstrümanla tanışan Erkoç, müziğe olan ilgisi nedeniyle ilköğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Belediye Konservatuvarı’na girerek burada trombon, piyano ve kontrbas eğitimi aldı. Eşi benzeri olmayan ses rengiyle, tonuyla, vurgusuyla halen Türkiye’nin en önemli erkek caz solistlerinden olan Fatih Erkoç, 3 Mayıs Çarşamba akşamı Bursa – Merinos Atatürk KKM’de dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşatacak.

 

Eskişehir’de dinamik sesler

Eskişehir’in sevilen mekanlarından F/Stop Eskişehir dinamik sahne performanslarıyla dinleyicilerine farklı deneyimler sunan müzisyenleri sahnesinde ağırlamaya hazırlanıyor. Sahne kurulumunda ve orkestrasyonunda sıklıkla değişikliklere giden; Tamburada, DANdadaDAN, Konstrukt ve Kara Orkestra gibi ekiplerle farklı sulara dalıp çıkan Korhan Futacı, eşsiz müziği, sert, enerjik ve karanlık tınılarla bezeli performansıyla 4 Mayıs Perşembe akşamı, yerli hip hop sahnesinin en özgün ve eklektik MC’lerinden olan Aga B, filtrelenmemiş toplumsal eleştirilerini dillendirdiği şarkıları ve enerji dolu sahne performansı ile 11 Mayıs Perşembe akşamı F/Stop Eskişehir sahnesinde sevenleriyle buluşacak.

 

Düzene ayak uydurmayı seçmeyen bir kadının hikayesi “Güneyli Bayan”

Yaşadığı dönemde gösterdiği güçlü duruşuyla kendine hayran bırakan Lillian Hellman’ın McCarthy çetesinin 1950’lerde yaratığı baskı sebebiyle kısıtlanmış sanat ve politikayla savaşını anlatan “Güneyli Kadın” Karadeniz bölgesindeki tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Kendini “Aydın çevreden” sayanların, konforları söz konusu olduğunda nasıl da düzenin aydınına dönüştüklerini ve bir kadının gerçeğinden vazgeçmeden bu toplumla çekişmesini anlatan “Güneyli Bayan”ın yönetmen koltuğunda tiyatronun duayen ismi Rutkay Aziz otururken, başrolleri Rutkay Aziz ile sahnelerin sevilen isimlerinden Dolunay Soysert paylaşıyor. Düzene ayak uydurmayı seçmeyip özgür ifade cesareti gösteren Hellman’ın rejimin yarattığı baskının tüm arka odalarını bize sunduğu “Güneyli Bayan”; 24 Mayıs Çarşamba akşamı Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi, 25 Mayıs Perşembe matine ve suare gösterimleriyle Samsun Kültür Sanat Merkezi ve 26 Mayıs Cuma akşamı Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.   

Benzer Haberler  Akbank Sanat, Contemporary Istanbul'da "Belki de Bir Şaka'dır" Sergisiyle Yer Alıyor

 

“Hayal Satıcısı” Batı Karadeniz’e konuk oluyor

Bir fal kahvesi, iki yaşam arasına sıkışıp kalmış bir kadın, gelenler-gidenler, içinde bulunduğu cendereden çıkamayanlar… Gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkarak kadınlığın ezberlenmiş söylemlerine ayna tutan “Hayal Satıcısı”, hapsoldukları bu dünyadan çıkışı engelleyen görme biçimini, özellikle de eril dili ve yarattığı körlüğü sorgulatmayı amaçlıyor. Zehra İpşiroğlu tarafından kaleme alınan oyunun yönetmen koltuğunda Berfin Zenderlioğlu oturuyor. Deneyim oyuncu Berna Laçin’in tek kişilik performansı ile büyülediği tiyatro oyunu “Hayal Satıcısı”, 10 Mayıs Çarşamba günü Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi, 11 Mayıs Perşembe günü ise Bartın Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi