Meşher Çocukları Mozaik Atölyesine Davet Ediyor

Abone Ol 

John Craxton: Işığın Peşinde sergisine ev sahipliği yapan Meşher, John Craxton’ın mozaik tutkusundan ilhamla, çocukları mozaik atölyesinde bir araya getiriyor.

Meşher Çocukları Mozaik Atölyesine Davet Ediyor
Yazar : Tarih : Okunma : 10 views Yorum Yap

John Craxton: Işığın Peşinde sergisine ev sahipliği yapan Meşher, John Craxton’ın mozaik tutkusundan ilhamla, çocukları mozaik atölyesinde bir araya getiriyor. 29 Nisan Cumartesi, saat 11.00’de düzenlenecek “Taşlardan Hikâyeler Anlatıyorum: Mozaik Atölyesi”nde buluşacak 7-12 yaş aralığındaki çocuklar, mozaik sanatının yanı sıra Craxton’un hayatını ve eserlerini keşfedecek.

İstanbul’un önde gelen disiplinlerarası sanat mekânı Meşher, Britanyalı ressam ve tasarımcı John Craxton’ın (1922-2009) yaşamını ve eserlerini tanıtan Türkiye’deki ilk kişisel sergisini, 23 Temmuz 2023 tarihine kadar ziyaretçilerle buluşturuyor. Sanatçının biyografisinin yazarı ve arkadaşı Ian Collins’in küratörlüğünü üstlendiği John Craxton: Işığın Peşinde sergisi, Craxton’ın uzun kariyerine yayılan çeşitli eserlerinden bir seçki sunuyor. Gençlik yıllarından itibaren Roma ve Bizans mozaiklerine büyük ilgi duyan ve bunu eserlerine de yansıtan Craxton’ın mozaik tutkusundan ilham alan Meşher, 7-12 yaş arası çocukları “Taşlardan Hikâyeler Anlatıyorum: Mozaik Atölyesi”ne davet ediyor. 29 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek etkinlik, saat 11.00’de başlayacak. 

Gerekli malzemelerin Meşher tarafından karşılanacağı atölyeye katılan çocuklar, Craxton’ın hayatını ve eserlerini keşfederken sanatçının maceracı ruhundan yola çıkarak rengârenk mozaik taşlarından motifler oluşturacak. Ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlikte mozaik sanatıyla tanışacak çocuklar, tasarımlarını birbirleriyle paylaşacaklar. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Haberler  Sahnede Dayanışmaya Yoğun İlgi
edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi