İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Azerbaycanlı Eğitim Yöneticilerine Ev Sahipliği Yapıyor

Abone Ol 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye ve Azerbaycan arasında imzalanan “Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim alanında bilgi ve tecrübe paylaşımına esas eğitimler başladı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Azerbaycanlı Eğitim Yöneticilerine Ev Sahipliği Yapıyor
Yazar : Tarih : Okunma : 8 views Yorum Yap

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye ve Azerbaycan arasında imzalanan “Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim alanında bilgi ve tecrübe paylaşımına esas eğitimler başladı.  ,

Eğitimler 2 hafta boyunca sürecek.  Bu kapsamda ilk hafta boyunca eğitim yöneticilerine yönelik eğitimler verilecek. İzmir Ölçme değerlendirme Merkezi Müdürü  Murat Yalçınkaya “Ölçme Değerlendirmede Yeni Yaklaşımlar”, Dr. Murat Çırakoğlu “Eğitim Programı ve Öğretim Temel Kavramlar ve Aralarındaki İlişkiler”,  DEÜ Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalından  Doç. Dr. Melike Yiğit Koyunkaya  “Teknoloji Destekli Biçimlendirici Değerlendirme” ,  Dr. Sait Çüm “Ölçme ve Değerlendirme”, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Yılmaz Tonbul  “Okul Temelli Öğretmen Geliştirme Uygulamaları”; – İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretimi Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Gülçin Mutlu “Küresel değişimler ve yeni yönelimler ışığında araştırmaya dayalı program geliştirme”; DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretimi Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Hale Sucuoğlu  “Program geliştirme süreci” ve  “Kazanım yazma”;  Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Nedim Özdemir, “Öğrenci Başarısının Arttırılmasında Okul Müdürünün Rolü”; DEÜ Matematik Ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalından Dr. Elif Gamze Özcan “Teknoloji Liderliği-  Etkili İletişimde Yeni Yaklaşımlar” konulu eğitimleri verecek.

Türkiye ve Azerbaycan arasında Mesleki ve Teknik Eğitim alanında, iki ülke arasında bilgi ve beceri transferi sağlamak için “Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü” imzalandı. Bu kapsamda Azerbaycan’da görev yapan Mesleki ve Teknik Eğitim alanında bilgi ve tecrübe paylaşımına esas eğitim düzenlendi. Azerbaycanlı eğitim yöneticileri İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, ilçe milli eğitim müdürlerinin, okul müdürlerinin, akademisyenlerin ve öğretmenlerin sunumları ile bilgi alışverişinde bulunacak ve Mesleki ve Teknik Anadolu liselerini yakından inceleyip ziyaret etme fırsatı bulacak.

Benzer Haberler  Ege Üniversitesi TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Öğrenci Projelerinde Zirveyi Bırakmıyor

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi

İlk yorumu siz yazın