Erguvan Evleri Projesi, Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Abone Ol 

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla hız kesmeden yürütülen ve depreme dayanıksız binaların yıkımıyla gerçekleştirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri, meyvelerini vermeye başladı.

Erguvan Evleri Projesi, Hak Sahiplerine Teslim Edildi
Yazar : Tarih : Okunma : 9 views Yorum Yap

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla hız kesmeden yürütülen ve depreme dayanıksız binaların yıkımıyla gerçekleştirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri, meyvelerini vermeye başladı. Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde geliştirilen ve kısa sürede tamamlanan Erguvan Evleri projesinde teslim aşamasına geçildi. Tamamlanan projenin hak sahipleri tapularına kavuştu.

Erguvan Evleri’ndeki hak sahiplerine tapuları teslim edildiği programda konuşan Türkmen, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan acı kayıpları anımsatarak, kentsel dönüşüm çalışmalarında bir gün bile kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümün devlet ve millet olarak el birliğiyle çözülebilecek bir konu olduğunu belirten Türkmen, “Gerçekten de insanoğlu bu geçici dünyada sağlıklı ortamlarda, güvenli huzurlu binalarda oturmak ister. Bunun için elbette belirli bir gayret belirli bir imkan gerekir. Söz konusu ilçe Üsküdar gibi bir dünya şehri, tarih ve kültür şehri olunca tabi ki herkes bu güzel semtte ikamet etmek ister. Gerçekten de İstanbul’un taşı toprağı altın ama Üsküdar’ın ki yakut. İstanbul’un 39 ilçesi içerisinde kiminle görüşsem bana hep derler ‘başkanım ne güzel bir şehriniz var, ne güzel bir beldeniz var’ diyorlar.” dedi.

Türkmen, Erguvan Evleri’nin bölgedeki en güzel kentsel dönüşüm çalışmalarından biri olduğunu dile getirerek, alandaki hukuki sıkıntıların belediye ve hak sahipleri arasında kurulan işbirliğiyle çözüme ulaştığını kaydetti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Haberler  Antalya Büyükşehir'den Elmalı'ya 4 milyon TL'lik yatırım
edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi