Epilepsi Krizi Geçiren Yoğun Bakım Hemşiresi Hakkında Başhekim Konuştu

Abone Ol 

Bilim Sağlık Haber Ajansı (BSHA) Konya Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuzhan Gönenç ile görüşerek, hemşirenin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Epilepsi Krizi Geçiren Yoğun Bakım Hemşiresi Hakkında Başhekim Konuştu
Yazar : Tarih : Okunma : 21 views Yorum Yap

Konya Şehir Hastanesi’nde Yoğun Bakımda görevli hemşire M.D.S.adlı 35 yaşlarındaki hemşire görevi başındayken geçirdiği epilepsi nöbeti nedeniyle rahatsızlandı. Dahiliye yoğun bakım servisinde görevli hemşirenin gözlem altında olduğu, entübe edilerek uyutulduğu öğrenildi. Hemşirenin rahatsızlanmasının sosyal medyaya yansımasının ardından, epilepsi hastası bir hemşirenin yoğun bakım servisinde çalıştırılıp çalıştırılamayacağı konusu gündeme geldi. BSHA’nın ulaştığı Konya Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuzhan Gönenç, hemşirenin uzun süredir yoğun bakımda çalıştığını, bilinen bir rahatsızlığının olmadığını, epilepsi olduğu halde çalıştığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi. 

Başhekim: Bilinen Bir Hastalığı Yok!

Bilim Sağlık Haber Ajansı (BSHA) Konya Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuzhan Gönenç ile görüşerek, hemşirenin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Başhekim Gönenç, entübe edilen hemşirenin bilinen herhangi bir hastalığı olmadığını, kronik bir rahatsızlığı olduğuna dair bir sağlık raporunun ya da epilepsi hastası olduğuna dair bir tanısının bulunmadığını, kullandığı bir ilacın da olmadığı bilgisini verdi. Hemşirenin uzun süredir yoğun bakım servisinde çalıştığını söyleyen Başhekim Gönenç, hemşirenin epilepsi krizlerinin sürekli devam ettiği için uyutulduğunu, entübe edildiği bilgisini paylaştı. Sosyal medyada yer alan hemşirenin epilepsi tanısı olduğu halde yoğun bakım servisinde çalıştırıldığı iddialarını sorduğumuz Başhekim Gönenç, ‘yalan haber, böyle bir sağlık raporu yok’ dedi. 

Sağlıkçılar ve STK’lar Sosyal Medyadan Tepki Gösterdi

Konya Şehir Hastanesi’nde yaşanan olay sosyal medyadan kamuoyuna yansıdı. Olayla ilgili Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği (TYBHD) başta olmak üzere Türk Hemşireler Derneği (THD), HEP-SEN ve sağlık çalışanları epilepsi krizi geçiren hemşirenin yoğun bakımda çalıştırılmasına tepki gösterirken, Konya Şehir Hastanesi’nde mobbing iddiaları da yeniden gündeme geldi. Hastanenin dahiliye yoğun bakımında eksik personel sayısıyla hizmet verildiği iddia edildi. Sosyal medya #KonyaŞehirHastanesindeSkandal hashtagi ile olaya tepki gösterildi.

Benzer Haberler  “Ekonomik Gerçeklere Göre TBMM’de Ana Gündem Memur Ve Emekli Maaşları Olmalıdır”

TYBHD: 3. Basamak Yoğun Bakımın Standardı Korunmuyor!

TYBHD tarafından konuyla ilgili olarak twitter üzerinden, Konya Şehir Hastanesi’nden daha önce de alınan şikayetler olduğunu 3. Basamak yoğun bakımlarda 2 hastaya 1 hemşire standardı olmasına rağmen yöneticilerin kanun dışına çıkarak ısrarla bu standardı sağlamadıkları paylaşımı yapıldı. 

THD: Gerekli Girişimler Yapılacaktır!

THD, Konya Şehir Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde görevi başında nöbetteyken rahatsızlanan hemşire ile ilgili açıklamada bulunarak, “Yoğun bakım ünitesinde 24 saatlik nöbetinde iken, geçirdiği atak sonucunda entübe edilerek tedavisi sürdürülen meslektaşımızın ailesinden, durumunun iyiye gittiği bilgisi alınmıştır. Derneğimiz, meslektaşımızın sağlık durumunu ve süreci yakından takip etmektedir. Meslektaşımızın, görev başında iken yaşadığı sağlık sorununa yönelik somut veriler ve bilimsel değerlendirmeler doğrultusunda gerekli girişimler yapılacaktır” cümlelerine yer verdi.

HEP-SEN: Epilepsi Hastası Hemşire, 3. Basamak Yoğun Bakımda Neden Çalıştırılıyor?

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) ‘Sağlık Çalışanları Sahipsiz Değildir’ başlığıyla şu paylaşımda bulundu: “Konya Şehir Hastanesi’nde yaşanılan bu vahim olan tüm sağlık profesyonellerinin başına gelebilir. Sağlık camiasına soruyoruz: “Daha ne kadar susup ders almayacağız.” HEP-SEN, Konya Şehir Hastanesi yönetiminine seslenerek, “Epilepsi hastası bir personel neden 3. Basamak yoğun bakımda çalıştırılıyor? Aynı nöbette 3. Basamak yoğun bakımda 16 hastaya 7 hemşire baktırılmış. Böylece bir hemşire yönetmeliğe göre fazla hasta bakmış. Çalışanlarımızın hayatı neden önemsenmiyor.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi