Ege Üniversitesi uluslararası bilim arenasındaki yerini genişletiyor

Abone Ol 

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak Azerbaycan’daki akademik temaslarına devam ediyor

Ege Üniversitesi uluslararası bilim arenasındaki yerini genişletiyor
Yazar : Tarih : Okunma : 15 views Yorum Yap

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak Azerbaycan’daki akademik temaslarına devam ediyor

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın riyasetindeki Ege Üniversitesi heyetinin Azerbaycan’a yaptığı bilim ziyareti dolu dolu bir programla devam ediyor.

Uluslararasılaşma misyonu kapsamında İkili Diploma Programı başta olmak üzere sürdürülen akademik iş birliklerini güçlendirmek amacıyla Azerbaycan’ın Gence şehrinde temaslarına devam eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ziyaretinin ikinci gününde ilk olarak Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesinin (ADAU) düzenlediği mezuniyet törenine katıldı. Ardından İkili Diploma Programı kapsamında, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesinde öğrencilerin akademik yeterliliklerine ve kültürel paylaşımlarına yönelik eğitim veren Ege Üniversitesi öğretim elemanları ile bir araya geldi.

Azerbaycan programının ikinci gününe Devlet Tarım Üniversitesinin düzenlediği mezuniyet törenine katılarak başlayan Rektör Prof. Dr. Budak, burada yaptığı konuşmada; “Temeli yüzlerce yıl öncesine dayanan, ekonomik, siyasal, sosyo-kültürel nitelikleri ve farklı yönleri bakımından derinlik barındıran Azerbaycan ile Türkiye arasındaki güçlü ilişkiler, karşılıklı güven ve dayanışma temelinde ‘tek millet iki devlet’ şiarıyla günden güne daha da artmaktadır. Ege Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasındaki ikili iş birliği protokolü de bu ilişkilerin en somut adımlarından birisidir” dedi.

Ege Üniversitesinin dünya sırlamalarındaki yerinin her geçen gün yükseldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Dünyanın En iyi 2000 Üniversitesi 2023 sıralamasında Türk Üniversiteleri arasında 7, dünya üniversiteleri içinde ise 892’inci sırada yer alan Ege Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından verilen tam akreditasyon ve Yüksek Öğretim Kurulu tarafından verilen Araştırma Üniversitesi unvanlarına sahiptir. Dolayısıyla üniversitemiz, dünya standartlarında, yönetim modelinde kalite, öğrenci odaklılık parametrelerini benimseyen, bilimsel çeşitliliği yüksek, eğitim ve öğretim altyapısına sahip olduğunu kanıtlamıştır. Tüm bölümleriyle akredite olan Ziraat Fakültemiz ise dünya üniversite ‘Tarım ve Ormancılık’ alan sıralamasına göre Türkiye’de birinci, dünyada ise 201-250 sıralama bandında yer almıştır” diye konuştu.

Benzer Haberler  Kasım Ara Tatili Süresince Öğretmenler Çevrimiçi Olacak !

“İş birliğimiz pek çok yönüyle örnek teşkil ediyor”

EÜ ile ADAU arasında gerçekleştirilen iş birliğinin pek çok yönüyle örnek teşkil ettiğini dile getiren Prof. Dr. Budak, “Protokol kapsamında günümüze değin başarıyla ortaya çıkan kazanımlar ile işbirliklerimiz perçinlenmiştir. Ege Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından ADAU adresli beş adet SCI-kapsamında bilimsel makale yayınlanmıştır. Bunun yanı sıra ADAU öğretim üyeleri ile birlikte TÜBİTAK ile Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi arasındaki iş birliği protokolü kapsamında çıkılan özel çağrı için, üç adet Ar-Ge niteliğindeki proje başvurusu yapılmıştır. Yükseköğretim Kurulu tarafından verilmekte olan ‘YÖK Üstün Başarı Ödülleri’ne, ‘Uluslararası İş Birliği’ kategorisinde başvuru yapılacaktır. Azerbaycan özelinde gerçekleştirilen iş birliğinin başarıyla yürütülmesi, diğer Türk Dünyası ülkeleri için de yeni bir atılıma neden olmuştur. Ege Üniversitesi ev sahipliğinde, YÖK koordinasyonunda ve Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi iş birliğinde ‘Türk– Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu’ gerçekleşmiştir. Aynı forumda Ziraat Fakültesi ve Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi ile 10 bölümüyle birlikte lisans düzeyinde çift diploma programının hazırlanması çalışmalarına başlanmış, Özbekistan nezdinde gerçekleşen lisans düzeyinde çift diploma programı ile birlikte tarihi bir ilke imza atılmıştır” dedi.

Prof. Dr. Budak, “Tarihimizin bize sunduğu olanakları en üst düzeyde değerlendirilmesini sağlayacak bu programın oluşturulmasında ve yürütülmesinde büyük katkılar sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a ve Azerbaycan Devlet Başkanı Sayın İlham Aliyev’e, Azerbaycan Tarım Bakanı Sayın Mecnun Memmedov’a, Azerbaycan Eğitim Bakanı Sayın Emin Emrullayev’e, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Sayın Zafer Gurbanov’a, bakanlıkların temsilcilerine, çift diploma programı Ar-Ge yürütme kurulu üyelerine, Ziraat Fakültesi yönetimine, üniversitemiz öğretim üyelerine, programın eğitim koordinatörleri Sayın Lamiya Guliyeva ve Sayın Edip Açıl’a  özverili emekleri ve üstün gayretleri için teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.

Benzer Haberler  EÜ'de Öğrenim Gören Azerbaycanlı Öğrenciler Yaz Stajlarını Tamamladı

Konuşmasının ardından mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek başarılı öğrencilere plaket takdim eden Rektör Budak, daha sonra Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesinde eğitim vermek üzere bulunan Ege Üniversitesi akademisyenleriyle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi

İlk yorumu siz yazın