“Çorlu Halk Ekmek” Büfeleri Hizmete Giriyor

Abone Ol 

Çorlu Belediyesi ve Çorlu-Ergene Fırıncılar Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen “Çorlu Halk Ekmek” projesi kapsamında protokol imzalandı.

“Çorlu Halk Ekmek” Büfeleri Hizmete Giriyor
Yazar : Tarih : Okunma : 19 views Yorum Yap

Çorlu Belediyesi ve Çorlu-Ergene Fırıncılar Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen “Çorlu Halk Ekmek” projesi kapsamında protokol imzalandı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu-Ergene Fırıncılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Haşim Yiğit ve dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle imzalanan protokol kapsamında Çorlu’da faaliyet gösteren fırıncı esnafının üreteceği ekmeklerin satışa sunulacağı “Çorlu Halk Ekmek” büfeleri hizmet vermeye başlayacak.

“Çorlu Halk Ekmek” Projesi Protokolü İmzalandı

Mayıs ayı itibarıyla büfelerin hizmete gireceğini ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, ”Bugün ‘Çorlu Halk Ekmek’ projemizin hayata geçmesi için gerekli olan önemli bir aşamayı tamamladık. Çorlu-Ergene Fırıncılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Haşim Yiğit ve dernek üyeleri ile birlikte ‘Halk Ekmek Satış’ protokolümüzü imza altına aldık. Protokol kapsamında ‘Çorlu Halk Ekmek’ ibareli ekmek satış büfelerinin temini, kurulumu, altyapı, elektrik, su gibi bağlantı ve abonelik işlemleri belediyemiz tarafından yapılacak, denetimler Zabıta Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştirilecek.

İndirimli Satış Yapılacak

Çorlu-Ergene Fırıncılar Yardımlaşma Derneği üyelerince üretilecek ekmeklerin satışı aynı gün içinde yapılacak, Çorlu Halk Ekmek satış büfeleri başka maksatla kullanılamayacak, büfelerde halk ekmek dışında başka bir ürün satılamayacak ve başka bir şahsa devredilemeyecek.

Ekmeklerin gramajı 200 gr olarak belirlenirken ilgili oda tarafından belirlenen satış fiyatı üzerinden en az yüzde yirmi beş oranında indirimli olmak koşuluyla satış ücreti komisyon tarafından belirlenecek. Çalışacak personeller ise tek tip kıyafet ile temizlik ve hijyen kurallarına uygun olarak hizmet edecek.

1 Mayıs’ta Hizmete Giriyor

Ayrıca protokol kapsamında satılamayan ekmekler, Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi’mize verilmek üzere Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerimize ücretsiz olarak teslim edilecek.

Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hayata geçireceğimiz “Çorlu Halk Ekmek” projemizi 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü kıymetli hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız.

Benzer Haberler  Kartepe Genç Akademi Sezonu Açtı

Üretimi Gisa Prefabrik tarafından gerçekleştirilen büfelerimizi bugün itibarıyla Hıdırağa ve Silahtarağa mahallelerimizde konuşlandırdık. İlk etapta 6 farklı adreste hizmete girecek olan büfelerimizde satışlara başlamış olacağız. Akabinde bu sayıları artıracağız. Katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Çorlu-Ergene Fırıncılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Haşim Yiğit ise açıklamasında Çorlu Belediyesi iş birliğiyle Çorlu halkına hizmet etmekten mutlu olduklarını belirterek Çorlu halk Ekmek büfelerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi