Bayraklı Belediyesi ‘Yeşil Gelecek’ için harekete geçti

Abone Ol 

Bayraklı Belediyesi, Avrupa Birliği destekli “Yeşil gelecek için şehir eşleştirme” programına kabul edildi.

Bayraklı Belediyesi ‘Yeşil Gelecek’ için harekete geçti
Yazar : Tarih : Okunma : 3 views Yorum Yap

Bayraklı Belediyesi, Avrupa Birliği destekli “Yeşil gelecek için şehir eşleştirme” programına kabul edildi. Proje; Portekiz’in Portimao Belediyesi, Ismat Üniversitesi ve İzmir’den de Ekonomi Üniversitesi iş birliği ile yürütülecek. Bu kapsamda belediyeler kardeş olacak, yeşil gelecek, sürdürülebilirlik, doğa ve çevre temalı projeler üretilecek. Bayraklı’nın iklim uyum eylem plan hazırlanması, iklim değişikliği ve kalkınma konusunda da yerel stratejiler geliştirilecek.

BAYRAKLI’YA PORTEKİZ’DEN KARDEŞ BELEDİYE

Avrupa kentleri arasındaki diyalogların geliştirilmesi ve Bayraklı için daha yeşil bir gelecek sağlanmasını içeren Avrupa Birliği Proje’sine kabul edilen Bayraklı Belediyesi, ilçenin yarınları için harekete geçti. Bu kapsamda Bayraklı Belediyesi, Portekiz’den Portimao Belediyesi, Portekiz-Ismat Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile iş birliği yapacak. ‘Sürdürülebilir Tüketim için Pratik ve Pedagojik Deneyim’ adlı proje ile belediyeler kardeş olacak; doğa, çevre, iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma planları gibi konularda ortak projeler üretilecek. 12 ay sürecek ve tamamı AB tarafından finanse edilecek hibe programına Bayraklı Sosyal Etkinlik Merkezi’nden de 100 öğrenci ve ailesi destek verecek. Bayraklı Belediyesi, yeşil mutabakat, iklim uyum planı ve iklim çalışmalarında proje izleme ve değerlendirme yapacak. Lojistik sağlama, eğitim seminerleri organize etme gibi konularda da projeye katkı sağlanacak. İki ülke arasında diyalogların geliştirilmesinin hedeflendiği projede küresel ısınma, iklim krizi konularında farkındalık yaratılacak. Proje, önümüzdeki aylarda uygulanmaya başlanacak.

HEDEF: DAHA YAŞANABİLİR DÜNYA

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bayraklı’nın geleceğini düşünerek hareket ediyor, yarınlara daha yeşil bir ilçe bırakmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda dahil olduğumuz Avrupa Birliği projesi ile de hem iki ülke arasındaki diyalogların artırılmasını sağlamayı hem de daha yaşanabilir bir dünya için ortak projeler üretmeyi hedefliyoruz” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Haberler  Kocaeli Büyükşehir'den Başiskele Kazandere'ye köy konağı
edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi

İlk yorumu siz yazın