Arda Turan Eyüpspor’da

Abone Ol 

Eyüpspor, Zafer Turan’dan boşalan teknik direktörlük görevine Arda Turan’ı getirdiğini resmen açıkladı. Çiçeği burnunda teknik adam, Eylül 2022’de futbolu bıraktığını duyurmuştu.

Arda Turan Eyüpspor’da
Yazar : Tarih : Okunma : 30 views Yorum Yap

TFF 1. Lig ekibi Eyüpspor 27 Mart’ta İbrahim Üzülmez’in yerine göreve gelen Zafer Turan’la yolları ayırmıştı. Eyüpspor, teknik direktörlük görevi için Arda Turan ile anlaşmaya vardı.

RESMEN AÇIKLANDI

İstanbul ekibi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Arda Turan’la sözleşme imzaladıklarını resmen açıkladı. Çiçeği burnunda teknik adam Eyüpspor’a 1.5 yıllık imza attı.

Eyüpspor’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Eyüpspor’umuz, teknik direktörlük görevi için Arda Turan ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Semt-i Mukaddes’e hoş geldin Arda Turan! “

İLK MAÇI GÖZTEPE’YE KARŞI

Arda, pazar günü deplasmanda oynanacak Göztepe maçında da takımın başında yer alarak teknik direktörlük kariyerine başlayacak.

LİSANS EĞİTİMİ SÜRÜYOR

Turan, şu an Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen, UEFA veya FIFA’ya bağlı ulusal federasyonların en üst liglerinde 7 yıl ve üzeri oynamış futbolcuların katılma hakkına sahip olduğu UEFA B/A Birleşik Antrenör Eğitim Programı’nda eğitim alıyor

EYLÜL 2022’DE FUTBOLU BIRAKMIŞTI

Son olarak Galatasaray forması giyen Arda Turan, 12 Eylül 2022’de duygusal bir kliple futbolu bıraktığını açıklamıştı. Arda Turan veda mesajında şu ifadeleri kullanmıştı: “Zordu ama çok güzeldi. Beni seven, oynarken değer gösteren, el üstünde tutan, eleştiren, benden nefret eden herkese hakkımı helal ediyorum. Siz de hakkınızı helal edin. Artık gözyaşları içerisinde ama cesaretle kramponları asma vakti. Tüm yolculuğum boyunca elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştım. Ve bence fena da bir iş çıkarmadım. Futbolun içinde, saha kenarında yeniden görüşünceye dek hoşça kalın.”

FUTBOL KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

2011’de Galatasaray’dan La Liga ekibi Atletico Madrid’in yolunu tutan Arda Turan, İspanyol devinin sembol oyuncularından biri oldu. Diego Simeone yönetiminde kariyerinin altın çağını yaşadı.

Benzer Haberler  Galatasaray, Cumhuriyet'in Yüzlerini Bir Araya Getirdiği Kampanyasını Duyurdu!

Atletico Madrid ile La Liga, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupası şampiyonluğu kazanan milli oyuncu, bir kez de Real Madrid karşısında Şampiyonlar Ligi finali kaybetti. 2015’te 35 milyon euroya diğer İspanyol devi Barcelona’ya transfer olan Turan, Katalan ekibinin formasını 3 sezon giydi ve burada da La Liga şampiyonluğu yaşamayı başardı.

edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi